Писмо на Георге Иванов до Туск, Столтенберг, Тръмп и Ердоган

13:46, 07 мар 17 / Политика 25 189 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Създадената в чужбина албанска платформа за република Македония застрашава суверенитета и независимостта на страната, довеждайки Македония до положението на подчиненост или зависимост спрямо друга държава.

Това се казва в писмо на македонския президент Георге Иванов до председателя на Европейския съвет Доналд Туск, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и до президентите на САЩ Доналд Туск и на Турция Реджеп Ердоган, които са стратегически партньори на Македония, информира БГНЕС.

След парламентарните избори в Република Македония под покровителството на албанския премиер Еди Рама и неговият министър на външните работи бе създадена в Тирана платформа за албанците в Репулика Македония. Тиранската платформа се превърна в условие за формиране на правителство на Република Македония. Платформата е следизлорен документ, създаден в друга държава, в кабинета на чужд държавник и посредством премиера на друга държава. С тази платформа се застрашава суверенитета и независимостта на Република Македония, която се довежда до положението на подчиненост и зависимост спрямо друга държава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама