Отстъпка при подаване на данъчна декларация по електронен път до 31 март

13:31, 07 мар 17 25 451 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

При подадаване на данъчните си декларации си по електронен път до 31 март 2017 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 1000 лв.

Допълнително условие за това е и да нямате подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесете целия размер на данъка за довнасяне в срок до 2 май 2017 г., когато изтича срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите

Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път, без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офис на данъчната администрация.

Различен е срокът за подаване на фирмените декларации - 31 март 2017 г. Ако бъдат подадени по електронен път, може да се ползва 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък, но не повече от 1000 лв. Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на декларацията - 31 март 2017 г.

Над 70 000 са декларациите за облагане на доходите на физическите лица, подадени в цялата страна от началото на годината до този момент. От тях близо 28 500 са подадени по интернет - с електронен подпис или ПИК, съобщават от приходната агенция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама