ВМРО-ДПМНЕ предлага на Заев избори с позиции към „албанската платформа“

11:54, 07 мар 17 / Политика 25 203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На изборите македонските граждани не гласуваха за политическа платформа на чужда държава, нито за формиране на албанско правителство в Република Македония, гражданите гласуваха за икономически напредък.

Това се казва в обръщение на най-голямата македонска партия ВМРО-ДПМНЕ по повод последните събития в страната и налагането на т.нар. албанска платформа от някои политически сили в страната, информира БГНЕС.

На изборите на 11 декември м.г. ВМРО-ДПМНЕ спечели най-много гласове, но не успя да сформира правителство с най-голямата албанска партия ДСИ, защото отказа да изпълнява въпросната платформа. В същото време социал-демократите на Зоран Заев (СДСМ) се съгласиха да работят за тази платформа и да сформират правителство с ДСИ на Али Ахмети.

Зоран Заев и СДСМ шантажират заради техните престъпения и са готови да приемат всичко, за да спасят кожата си, заобикаляйки волята на гражданите, посочва се още в декларацията. Едно ново правителство на Тирана начело със Заев и СДСМ ще преследват единствената цел да обявят албанския език и неговото писмо за официален държавен език, заедно с македонския и неговия правопис на кирилица, което е против волята на гражданите. Те нямат проблем да променят името на държавата, химнът, знамето, банкнотите, униформите, надписите.

Ако Зоран Заев и СДСМ смятат, че платформата от Тирана е добра за Македония, ВМРО-ДПМНЕ предлага на СДСМ да се съгласи на парламентарни избори и да предложи на избирателите да я приемат или отхвърлят.

ВМРО-ДПМНЕ няма да позволи да се вземат никакви решения, които противоречат на държавните и национални интереси“, казва се накрая в обръщението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама