Лозан Панов внася предложение за дисциплинарно наказание на съдия Даниела Врачева

11:28, 07 мар 17 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ще внеса предложение за налагане на дисциплинарно наказание на съдия Даниела Врачева. Това каза председателят на ВКС Лозан Панов на днешното заседание на ВСС, предаде БГНЕС.

Съдия Врачева е разпределила делото на Ценко Чоков в Апелативния специализиран наказателен съд. Проверка на ВКС установи нарушение от практиката на Апелативния спецсъд по отношение разпределението на делата.

Миналата седмица от ВКС съобщиха, че са готови с доклада от проверката в Апелативния спецсъд и констатираха отклонение от установената в съда практика при определянето на съдебния състав по мерките за неотклонение на Чокови. Разпределението на делото на случаен принцип е спазено, но според комисията на ВКС замяната на отсъстващия към момента на разпределението член на състава съдия Петя Колева със съдия Даниела Росенова е извършена в отклонение от установената практика.

Кметът на Галиче Ценко Чоков и синът му Мартин заедно с още 6-има души, бяха задържани на 26 май 2016 г. при показна акция на МВР. Протестите на жителите в Галиче срещу кмета им не стихват.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама