Най-пълната жена в света свали над 100 кг за 20 дни

11:19, 07 мар 17 / Любопитно 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Страдащата от прекомерно наднормено тегло египтянка Иман Ахмед Абдулати, която се подложи на курс на лечение в индийския град Мумбай, се прости с титлата „най-пълна жена”, защото за три седмици стопи над 100 кг, съобщи телевизия Ен Де Ти Ви.

За пръв път от 10-годишна възраст Иман, която вече тежи 380 кг, може да седне самостоятелно и вече е готова за оперативна намеса.

„Надявахме се за 25 дни тя да отслабне с около 50 кг, но сме изненадани, че успя да стопи над 100 кг”, разказва д-р Лакдавал, който лекува гигантската пациентка. През трите седмици в Мумбай Иман е била подложена на специална диета и е преминала курс на физиотерапия. Сега 36-годишната египтянка ще бъде подложена на бариатрична интервенция.

Пациентката беше транспортирана в Индия на 11 февруари като прехвърлянето й в клиниката беше истинска специална операция. Иман долетя на товарен самолет на „Иджипт еър”, а по пътя от летището до болницата линейката беше съпровождана от полицейски автомобили. Специален кран пренесе Иман от автомобила в болничната стая.

В продължение на 25 години египтянката не можела да напуска дома си, да седне и дори да се обърне в леглото. Тя не била в състояние да се грижи за себе си, а египетските лекари не могли да й помогнат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама