Осъдиха условно наркоман за обсебване, опит за кражба и унищожаване на чужди вещи

10:57, 07 мар 17 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Условна присъда получи от Варненския районен съд 36-годишен мъж, признат за виновен в три престъпления - обсебване на професионална почистваща техника от автомивка, опит за кражба и противозаконно унищожаване на оптичен кабел, собственост на интернет доставчик. Делото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие. За всяко от деянията съдът наложи отделни наказания, като след групиране определи подсъдимият да търпи най-тежкото от тях – 8 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.

През май миналата година, в процес на търсене на работа, мъжът, който е наркозависим, се срещнал със своя позната, която му предложила да започне  да работи в стопанисвана от нея автомивка във варненския квартал „Трошево“.  Поради липса на подслон той получил разрешение да живее в автомивката, като му бил предоставен и ключ от офис, където се  съхранявала професионална прахосмукачка. Една сутрин, около два месеца след устройването си на работа, мъжът продал чуждата техника срещу 15 лева на пазара за стари вещи под автогарата. 

Опитът за кражба е от 1 август 2016 г. Тогава подсъдимият, за да си набави пари за наркотици, се качил на покрива на кооперация в района на частната автогара и с макетен нож започнал да реже парчета кабели от трасе за интернет. Той успял да отреже и събере в раницата си на парчета общо около 88 метра кабел, когато бил заварен на покрива на блока от авариен екип на интернет доставчика, който получил сигнали от абонати за липса на интернет връзка.

Мъжът е с чисто съдебно минало. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд във Варна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама