Трафикант на хора е задържан при проверка в София

10:52, 07 мар 17 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Снощи в столицата, в района на кръстовището на бул. „Ломско шосе“ и ул. „Бели Дунав“, служители на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) са спрели за проверка товарен автомобил „МАН“, съобщиха от столичната полиция 

При последващата извършена рутинна проверка в товарния автомобил са намерени 60 чужди граждани, 57 от които с документи и трима - без. По данни на мъжете, на видима възраст между 20 и 30 години, всички са от Афганистан.

Веднага е бил задържан водачът на товарния автомобил – 45-годишен мъж от София, който е криминално проявен. Тестът с техническо средство показал, че той е седнал зад волана след употреба на алкохол. 

От СДВР допълват, че предстои срещу него да бъдат образувани досъдебни производства за незаконно подпомагане на чужденци и за шофиране в нетрезво състояние. За случая е уведомена Софийска районна прокуратура.

Засилените полицейски проверки за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужди граждани и лица, съпричастни към каналджийска дейност, продължават на територията на цялата столица. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама