България се представя на най-голямото туристическо изложение в Берлин

10:08, 07 мар 17 / Култура 25 540 Шрифт:
Автор:

България ще присъства на най-значимото туристическо изложение в света ITB Берлин с национален щанд от 400 кв. м, който е организиран от Министерството на туризма, съобщиха днес от пресцентъра на институцията.

ITB Берлин, която е най-голямата туристическа борса в света, ще бъде открита на 8 март в германската столица, като в нея ще се включи и българският министър на туризма доц. д-р Стела Балтова. 

Тя ще участва в 7-ата среща на ресорните министри „По пътя на коприната“ на Световната организация по туризъм към ООН, както и в дискусия на 9 март за потенциала на България, като целогодишна туристическа дестинация и в други делови събития от програмата. 

Сред основните продукти и услуги, които България ще предлага на вниманието на професионалистите и крайните потребители са оферти за лятна-морска почивка, културно-исторически и познавателни маршрути, балнео и СПА процедури, еко, селски, планински маршрути и др.

Страната ни е сред най-дългогодишните участници в изложението и се явява в Берлин за 49-и път, като тази година съизложителите на щанда заедно с министерството са 43, от тях 7 общини и Асоциацията на дунавските общини „Дунав“. 

В германската столица ще се представят още българските EDEN дестинации - European Destinations of ExcelleNce „Най-добри/отлични европейски дестинации“. Националният щанд ще привлича посетители с всекидневни дегустации на традиционни вина и продукти с изработка на типични символи като мартеници.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама