Асоциацията на прокурорите събира подкрепа за издигането на прокурор Евгени Иванов за кандидат за член на ВСС

07:57, 07 мар 17 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Асоциацията на прокурорите Евгени Иванов да бъде номиниран за кандидат за член на Висшия съдебен съвет, призовават от Управителния съвет на организацията в Обръщение до държавните обвинители, предаде БГНЕС.

“През последните няколко години в отношенията с близките по цели организации в неправителствения сектор, а и с ВСС и Министерството на правосъдието, Асоциацията на прокурорите се изгради и заслужи внимание като търсен и уважаван партньор, и има утвърдено място в обсъждането и формирането на управленски решения в сферата, която засяга всички нас. Това ни дава увереност, че в предстоящите избори за членове на ВСС ще можем успешно да издигнем наша кандидатура”, заявяват от УС на Асоциацията към колегите си от цялата страна.

Според ръководството на Асоциацията на прокурорите – Евгени Иванов притежава “висок професионализъм, успешен управленски опит, безупречни морални и етични качества”.

“С този апел се обръщаме към Вас, за да се опитаме да ангажираме подкрепата Ви за издигане кандидатурата на Евгени Иванов за изборен член на ВСС. За първи път в историята на съдебната власт всеки магистрат ще разполага с възможността сам, пряко и в съответствие с убежденията си, да упражни своя вот в полза за кандидата, в чиито морал и професионализъм вярва. За първи път открито изразената подкрепа за кандидат намира своята легитимност в Правилата за провеждане на избори на членове на ВСС”, пише още в Обръщението на УС на Асоциацията на прокурорите.

БГНЕС припомня, че за момента номинация за кандидат за член на ВСС има директорът на Националната следствена служба Евгени Диков, както и по един съдия от Пловдив и Бургас. До три месеца прокурорите, следователите и съдиите трябва да проведат пряк избор на членовете в новия Висш съдебен съвет. Следващото Народно събрание също трябва да проведе избор на членове на двете колегии на ВСС от парламентарната квота, което би следвало да се случи до средата на годината. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама