Министър Бен Карсън смята, че робите са били имигранти с "американска мечта"

01:35, 07 мар 17 / Свят 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът по жилищно строителство и градско развитие в администрацията на Доналд Тръмп Бен Карсън заяви, че робите са били имигранти, които също са имали американска мечта, съобщава АФП.

„Това е Америка: страна на мечти и възможности, заяви министърът, който е чернокож, в реч пред служители от своето ведомство. Имало е други имигранти, които са дошли тук в трюмовете на негърски кораби, които са работили по-дълго, по-тежко и за по-малко, добави Карсън.

„Но те също са мечтали един ден техните синове, техните дъщери, техните внуци и внучки, правнуци, праправнуци и праправнучки да могат да постигнат богатство и щастие на тази земя“, каза той в заключение на речта си.

„Имигранти???“ Реакцията дойде незабавно в „Туитър“ от голямата организация за защита на правата на чернокожите NAACP.

„Тези забележки са „трагични, шокиращи и неприемливи“, заявиха представители от Центъра „Ане Франк“ в САЩ. „Не, господин Карсън, робите не са имигрирали в Америка. Те са били докарани тук насилствено, срещу волята им и са живели тук, лишени от свобода“, се казва още в изявлението на организацията, посветена на паметта на 13-годишната Ане Франк, която е живяла в изгнание, криейки се от нацистите, и завършила живота си в концентрационен лагер.

Бен Карсън участва в надпреварата за кандидатура на републиканците за президентския пост, но отпадна по време на първичните избори. Карсън е афроамериканец, хирург, а Тръмп го направи министър на строителството в своето правителство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама