Сливен е домакин на Отборните срещи по борба за кадети

16:32, 02 мар 17 25 489 Шрифт:
Автор:

Плейофите от Отборните срещи по борба за кадети ще се проведат в Сливен. Това каза за Topnovini.bg. главният секретар на БФ по борба Рахмат Сукра.

На два тепиха в спортна зала „Васил Левски” ще се срещнат шест отбора, преминали през предварителните пресявки. Това са домакините от АСК Сливен, Русе, Бургас, Димитровград, Велико Търново с два клуба. Всеки един от тимовете е съставен от по 15 състезатели. Турнирът е по система всеки срещу всеки, след което ще се определи класирането и отборите, които ще продължат напред в следващия етап.

Отборните срещи ще бъдат в един ден, на 10 март, като ще започнат от 10.30 часа и ще продължат до 18.00 часа. Състезанието е под егидата на кмета Стефан Радев, поясни  Сукра.

„Отборният турнир се провежда във връзка с развитието на българската борба. Това е първото му издание. Състезанието е за кадети, като това е възрастовата група, която най-много ни интересува като федерация. Това са състезателите, които ще представят страната ни  през 2024 година на Олимпийските игри. Това е потенциала, който подготвяме за престижните форуми. Почти всички най-добри кадети в България ще присъстват на това състезание”, каза още главният секретар на БФБ.

Надпреварата се организира  от Българската федерация по борба , Министерството на младежта и спорта,  АСК Борба Сливен, със съдействието на Община Сливен.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама