Вечерната гимназия в Бургас започва прием на ученици

16:23, 02 мар 17 25 964 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вечерната гимназия „Захари Стоянов“ започва прием за прогимназиален етап на образование за учебната 2017/2018 година, съобщиха от училището. Това е нова възможност за хора, които нямат завършено основно образование, да придобият такова. Няма възрастови ограничения. Учебните занятия ще се провеждат от 17,30 до 21,30 часа.

Освен за прогимназиален етап на образование, се обявява прием и за 9, 10, 11 и 12 клас. Предлага се вечерна, задочна, самостоятелна и индивидуална форма на обучение. Необходимо е да се подадат на място заявление и свидетелство за завършен етап на образованието. Работното време на канцеларията е от 12.00 до 20.00 часа.

В момента се подготвя и участието на училището в проект „Нов шанс за успех“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”. Проектът включва дейности, свързани с организирането и с провеждането на курсове за ограмотяване на възрастни.

Вечерната гимназия е създадена през 1947 година. С въвеждането на Закона за предучилищно и училищно образование от тази учебна година, тя се именува Вечерно средно училище.  Учебното заведение се намира временно в сградата на СУ „Димчо Дебелянов“ в к-с „Славейков“. От следващата учебна година то би трябвало да се помещава в сградата на бившия Дом за деца, лишени от родителска грижа „Ал. Георгиев-Коджакафалията“. В момента там се извършва цялостен ремонт, който ще превърне бившия интернат в иновативно основно училище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама