Въвеждат еднопосочно движение по няколко варненски улици

16:18, 02 мар 17 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С кметска заповед от следващата седмица се въвежда нова организация на автомобилното движение по няколко улици във Варна. Промяната е съгласувана и одобрена от сектор „Пътна полиция“ към областната дирекция на МВР, съобщиха от общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“. Точната дата за промените ще бъде съобщена допълнително. 
 

Новата организация на движението предвижда улица „Кюстенджа“ да смени режима си на работа от двупосочен в еднопосочен. Същото се отнася и за ул. „Тулча“. По този начин ще се обслужва ефективно, лесно и бързо районът около ОУ „Стефан Караджа“. Влизането за достъп  в района ще се осъществява чрез ляв завой от ул. „Брегалница“ към ул. „Кюстенджа“, която е еднопосочна в цялата си дължина. Пресичайки ул. „Братя Бъкстон“, движещите се продължават, заобикаляйки читалище „Отец Паисий“. Следва ул. „Тулча“, която отново ще бъде с еднопосочен режим на движение.

Продължаването се осъществява чрез ул. „Топра хисар“, която има изход на ул. „Брегалница“. Всички улици, които се намират между тези, с променена организация на преминаване, като ул. „Тодор Димов“, ул. „Полковник Свещаров“ и ул. „Братя Бъкстон“, запазват съществуващата организация на движение.

Нова организация ще има и на кръстовището на бул."Република" и ул. "Кольо Фичето", където ще се оформи  кръгово движение по плана на Западната промишлена зона. Към момента кръстовището е с много голяма площ, което го прави трудно за регулиране. Всекидневно се наблюдават множество нарушения от водачите на автомобили, които са предпоставка за катастрофи.

С тези промени, от кметската администрация се надяват, нарушенията да намалеят и да се повиши безопасността на движението.

Около ОУ „Стефан Караджа“ движението по повечето улици става еднопосочно.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама