Празничното пътуване на пловдивчани започна от обяд

15:53, 02 мар 17 25 316 Шрифт:
Автор:

Голямото предпразнично пътуване на пловдивчани започна  днес около обяд. Проверка на репортер на Пловдив Topnovini.bg показа, че хората предпочитат автобусния превоз пред железопътния. След 12 часа оживлението на автогара "Юг" беше очевидно. Почти всички пътуващи купуваха билети на място преди заминаването на автобусите, малцина бяха тези, които се бяха снабдили с билети предварително.

Традиционно преди големи празници с няколко почивни дни много хора се отправят на път. Повечето днес бяха с големи чанти и обемист багаж. Въпреки наплива обаче почти нямаше опашки пред гишетата за продажба на билети. "Най-натоварени са линиите до София и да близките до Пловдив градове. Интензивно е пътуване до Асеновград, Карлово, Хисаря", обясни началника на автогара "Родопи" Любомир Апостолов.

Днес обаче не е натоварен ден за шофьорите по международните линии, а пътуващите за чужбина трябва да си купят задължително билети предварително.  Най-голям е интереса към Германия.  "Най-много билети продаваме до Дортмунд и Кьолн. Има интерес и до Париж и Лондон. Обикновено пътуват цели семейства, които работят в чужбина. Напоследък се забелязват и много туристи, които идват в Пловдив заради европейската столица на културата. Има много испанци, които после се връщат в София", каза Димитрина Илиева-ръководител "Международен център".

Пътуващите не крият, че предпочитат автобусите, защото пътуването е по-комфортно и често по-бързо от влака. Голяма част от хората са категорични, че няма да чакат последния момент за връщане и обмислят пътуване още в неделя на обяд.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама