ГЕРБ-Бургас: Служебното правителство връща модела „Батко и братко“

15:44, 02 мар 17 / Политика 25 558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидат-депутати от ГЕРБ-Бургас са силно притеснени от продължаващите чистки в държавната администрация, извършвани от служебното правителство. Конкретните поводи за това са освобождаването на заместник-директора на Областната дирекция на МВР комисар Владимир Маринов, чиято длъжност се закрива, и рокадите в директорския борд на Пристанище Бургас.

Освобождаването на комисар Маринов е доста притеснително заради това, че преди да стане зам.-директор е бил шеф на „Икономическа полиция“ и на службата за борба с организираната престъпност (БОП) в града.

„Тази промяна вчера ни провокира да си зададем въпросите наистина ли ще имаме едни честни избори на 26 март. Защото само 20 дни преди вота се съкращава позиция, която при всички положения ще се отрази на процеса по противодействие на изборни нарушения. Г-Маринов е човек, запознат в детайли с крими контингента, ангажиран да манипулира изборите. Така че неговото освобождаване за нас е много фрапиращо и притеснително“ – заяви областният председател на ГЕРБ в Бургас Димитър Бойчев. Думите му бяха подкрепени и от кандидатите за народни представители Жечо Станков, Иван Гаврилов и Ася Пеева.

Що се отнася до промяната в борда на директорите на Пристанище Бургас, то новоназначеният в него Александър Петков е бил съдружник във фирмата „Фуудс Дистрибюшън“ ЕООД с областния и общински председател на БСП в Бургас Николай Тишев, заяви Бойчев. Петков зае мястото на Георги Тодоров, назначен за зам.-министър на транспорта. Самият Тишев беше директор на пристанището по времето на правителството на Орешарски. Според ГЕРБ това ясно говори за кадруването и намесата на социалистите във властта.

„Тази смяна в борда на директорите на пристанището е връщане на модела „Батко и братко“ – категоричен е Димитър Бойчев.

Областният лидер на ГЕРБ припомни и освобождаването преди дни на заместник областния управител на Бургас Владимир Крумов, на чието място бе назначена пенсионирана дама, близка до друга партия.

С тези промени служебният премиер Огнян Герджиков си е опетнил доброто име и действията му навеждат на мисълта, че е поел ангажимент при встъпването си в длъжност да направи тази чистка в администрацията, връщайки кадрите на БСП, смята Димитър Бойчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама