Една четвърт от българите са свидетели на детска агресия

14:57, 02 мар 17 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Една четвърт от пълнолетните българи са били преки свидетели на агресия между деца и юноши, показва телефонна анкета на "Галъп". Това означава, близо 1,4 милиона българи са виждали на живо скарвания, тормоз и сбивания между деца и юноши в последните 12 месеца. Числото потвърждава тревожната тенденция на агресия сред деца и юноши, която отново стана център на вниманието в последните дни.  

Сред реалните проблеми анкетираните българи посочват проблемите с пътни настилки, тунели, мостове (88,3% казват, че това е реален проблем, 9,8% - създаден от медиите, а останалите се колебаят), санирането (52,6% срещу 38,6%), темата с парите за наука (44,2% на 37,8%), пръстовите отпечатъци (49,1% на 44%). 

Като пример за изкуствено създаден проблем хората припознават, например, полета с военен самолет на президента Радев (63,6%% казват, е това е въпрос, създаден от медиите, а 27,1% намират това за реален проблем). 

Мнозинство от 61,1 на сто от анкетираните твърдят, че в последната една година са попадали на новина, която смятат за фалшива, неотговаряща на истината. Това са близо 3 милиона и 300 хиляди души. Очевидно темата с т.нар. фалшиви новини се превръща не просто в основен проблем, но и нещо обичайно и очаквано. Това е още един елемент на недоверие в публичната среда.

Експресният сондаж е направен сред 805 пълнолетни българи и е финансиран от „Галъп интернешънъл“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама