Мъж от Добрич ще плати глоба за шофиране без книжка в Полша

14:38, 02 мар 17 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

28-годишен добричлия трябва да плати глоба, наложена му в Полша, за това, че е карал без шофьорска книжка, съобщават от пресцентъра на Окръжния съд в Добрич.

Магистратите признаха финансовата санкция, наложена на Енчо А. Тя е в размер на 500 полски злоти, които се равняват на 230.27 лева по курса на БНБ към датата на постановяване на решението.

Наказателният фиш срещу добричлията е издаден на 27 декември 2015г. от полицията във Варшава, след като той е бил засечен да управлява моторно превозно средство в полската столица без да има необходимото разрешение за управление.

Окръжните магистрати прецениха, че не е налице нито едно от основанията, при които може да се откаже признаването и изпълнението наложената финансова санкция.

Постановеното от тях решение подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок. Съдебният акт ще бъде изпратен незабавно на органите на НАП за изпълнение.

Делото беше гледано в Окръжния съд след изпратено от Полша удостоверение за прилагане  на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама