Полицията с две версии за взрива срещу офиса на Богацевски – хулиганство и умисъл

14:33, 02 мар 17 25 228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Взривни вещества са хвърлени тази нощ срещу офиса на Коста Богацевски. За щастие няма пострадали, но са нанесени материални щети. Инцидентът стана в центъра на София, недалеч от т.нар. Военно НДК, предаде БГНЕС.

Взривовете всъщност са следствие на взривени бомбички, които често се използват по футболни мачове. Сами по себе си тези бомбички са опасни, когато попадат пряко върху човек, каза началникът на СДВР Младен Маринов и припомни за смъртния случай от преди години на мъж заради такава бомбичка.

От направения оглед се вижда, че всъщност взривовете са три – един на пътното платно, друг на тротоара, а третият в подвижната ролетна щора на адвокатска кантора.

Към момента ползвателят на адвокатската кантора не може да се сети за някой, който би имал лошото намерение да му навреди. Така че работим и по двете версии – и за хулиганска проява, и за злонамерено действие, обясни Младенов. Версията хулиганство включва и футболните фенове, уточни шефът на СДВР.

Коста Богацевски е високопоставен служител на МВР. Той е роден е на 25 септември 1948 г. в София. Завършва право. От 10 април 1990 г. е заместник-началник на Главното следствено управление. Работи по разследването на убийството на писателя Георги Марков.

В периода февруари 1993 – октомври 1994 г. е главен секретар на МВР. Част е от предложения от Румен Петков Обществен съвет към МВР.

След напускането на системата на МВР Богацевски работи като адвокат. Сред неговите клиенти е политикът и бивш собственик на ЦСКА Александър Томов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама