Благотворителен базар в Поморие събра над 6400 лв. за тежко болна жена

13:39, 02 мар 17 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо над 6400 лв. бяха събрани в Поморие за лечението на тежко болна жена, майка на три деца. За целта се проведе първомартенски базар, организиран от група родители и ученици в местното СУ „Иван Вазов“, съобщиха от Общината.

Месец по-рано инициаторите започнаха трескаво да подготвят своите щандове. В изработването на мартенички се включиха класните ръководители и семействата на децата от първи до четвърти клас в училището. Възпитаниците на детска градина „Веселушко” заедно със своите преподаватели също взеха активно участие в кампанията. Благодарение на техния труд от 14 февруари до 1 март бяха продадени хиляди мартеници, пролетни картички и сувенири.

Кутията с набраните средства и даренията от базара беше отворена вчера пред шестчленна комисия. Събраната сума в размер на 6012,60 лева беше внесена по съответната банкова сметка, документът за внесената сума и два ваучера на стойност 230 лева бяха връчени на жената и нейното семейство. Към каузата се присъедини и ОУ „Христо Ботев” в Поморие, като стойността на събраните там средства възлиза на 200 лв.

„Изказваме дълбоката си благодарност и признателност към всички, включили се в благотворителната кампания с покупка или дарение! С вашата съпричастност вие дарихте надежда”, развълнувано споделиха добротворците от инициативната група.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама