„Аз съм българче“ рецитираха заедно деца, родители и педагози в Русе

12:50, 02 мар 17 25 395 Шрифт:
Автор:

Стихотворението „Аз съм българче“ прозвуча едновременно с гласовете на деца, техните родители и педагози, облечени в народни носии, в навечерието на Националния празник на Република България пред Паметника на Свободата в Русе.

Събитието е част от образователните дейности по проект на Община Русе за „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“.

Шествие от Ларгото до операта в Русе отведе участниците до площад „Свобода“. Стихотворението на Иван Вазов прозвуча с участието на патетични рецитатори.

Основната част от гласовете бяха на децата от предучилищните групи на ДГ „Детелина“, ДГ „Звездица“, ДГ „Снежанка“, ДГ „Русалка“, ДГ „Зора“, ДГ„Незабравка“, предмет на проекта, заедно с цяла група техни приятели и от ДГ „Червената шапчица“, с които ги свързват 2 емоционални години от Норвежкия проект на Община Русе.

Неговата устойчивост и развитие е заложена в дейностите на текущия проект за „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, с който Община Русе прилага форми на неформално образование, сближава семейството и образователната система с повече занимания в природна среда, еко-образование и здравословен начин на живот за децата от предучилищните групи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама