Район "Витоша" обзавежда спешно лекарски кабинети в училищата

12:34, 02 мар 17 25 841 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Столичният район "Витоша", на чиято територия се намира 52-ро училище "Цанко Церковски", в което ученик ритна и уби при игра 11-годишно момиче, започва спешен ремонт и оборудване на лекарските кабинети в общинските училища и градини. Това показа проверка на Topnovini.bg.

В сайта на Агенцията за обществени поръчки се вижда, че районната администрация е обявила обществена поръчка за обзавеждане, оборудване и ремонт на лекарски кабинети в общинските учебни и детски заведения на територията на района. Тя има две обособени позиции - едната е за доставка и монтаж на обзавеждане и медицинско оборудване за лекарски кабинети, а втората - за ремонт на медицински пунктове. 

Дейностите по обзавеждането и ремонта ще струват на района "Витоша" 66 032 лева с ДДС. 

Доставката включва 9 медицински кушетки, 9 медицински шкафове за лекарства, 9 манипулационни масички, 10 медицински кантара, 10 телескопични ръстомери, 8 бюра, 9 бюра с контейнер, 10 офис столове, 8 етажерки за документация, 26 компютърни конфигурации (компютър, монитор, клавиатура и мишка), 8 мултифункционални устройства.

Оборудване ще бъде доставено в 21 училища и детски градини, сред които и в 52-ро училище. 

Ремонтът, който включва боядисване с латекс, полагане на фаянсови и теракотни плочи, монтаж на ел. контакти, ключове и осветителни тела, на мивки с шкаф, бойлер, щори, премахване на стар балатум и окачен таван с минераловатни пана, ще се направи само в детски градини.

Офертите за доставката на оборудване и за ремонта се събират до 15 март.  

Инцидентът в 52-ро училище насочи фокуса на общественото внимание освен върху агресията в училище и върху необходимостта от първа помощ на място и кой може да я даде, докато се чака линейка. В злополучното столично училище се оказа, че има лекарски кабинет, но когато е имало нужда от медицинска помощ, работното време на лекаря или медицинската сестра е било свършило. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама