Община Плевен организира серия от прояви по случай Националния празник

12:31, 02 мар 17 25 310 Шрифт:
Автор:

Проявите по повод Националния празник на България в Плевен утре ще започнат в 8.50 часа с традиционната 49-та лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи” . В състезанието, организирано от общината, ще участват ученици от плевенските училища. Те ще премерят сили в три възрастови групи – момичета и момчета – 5-7 клас, юноши и девойки – 8-10 клас и юноши и девойки – 11-12 клас, като за най-добре представилите ще има  купи, медали, значки и предметни награди.

Следващата спортна проява в празничния ден е турнирът по волейбол „Освобождение”  с начален час 10.00 в зала „Спартак”.

В Панорама „Плевенска епопея 1877 г. ще бъде открита и изложба по проект „Уникални реликви на Българското Възраждане” с експонати на Националния военноисторически музей в София.

Тържественият ритуал по повод 139 години от Освобождението на България започва в 11.00 часа на централния площад „Възраждане”. На него ще присъстват официални лица, гости на града и граждани. 

След това плевенчани ще могат да видят празничния  концерт с участието на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” и деца от Детска градина „Щурче”. Концертът е от 12.30 часа на сцената на Драматичния театър „Иван Радоев”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама