Организират празничен концерт, илюминации и лазерно шоу в Сливен

12:21, 02 мар 17 / Култура 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Празничен концерт,  илюминации и за първи път лазерно шоу, ще се проведат тази вечер, от 18.30 часа, пред и в зала „Сливен". Проявата се организира от Община Сливен в чест на Националния празник на Република България.

В концерта ще вземе участие смесеният хор „Добри Чинтулов" при НЧ „Зора – 1860", с диригент акад. Методий Григоров. Хористите ще изпълнят „Хубава си, татковино" от първия български композитор Емануил Манолов, по текст на Петко Славейков, „Край Босфора" по стихове на Иван Вазов, обработка на Александър Танев, Чинтулови песни, обработени от Мишо Тодоров, и един вълнуващ марш от Емануил Манолов, възпяващ красотите на България, озаглавен „Как хубав си, о роден край!".

Концертът ще завърши с монументалната творба на Борис Тричков и Добри Христов, озаглавена „Родино мила, теб привет!". „Малцина сливенци знаят, че изпълнението на тази творба от хор "Добри Чинтулов" по текст на Цветан Радославов, която завършва с думите „Мила Родино, ти си земен рай", става причина песента на Радославов да стане химн на България", посочи маестро Григоров.

В празничния концерт ще вземат участие изпълнители от детска градина /ДГ/ „Вержин и Хаик Папазян", с музикален учител Йорданка Желязкова, ДГ „Елица" – музикален учител Калина Станчева, ДГ „Теменуга", с музикален учител Тодорка Ченкова,  Детски танцов ансамбъл „Тракийче" при Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс, с ръководители Виолина Петкова и Мирчо Дерменски,  гайдарски оркестър „101 каба гайди" от Смолян. Водещи на концерта ще бъдат артистите от Драматичния театър в Сливен Николина Велчева и Ивайло Гандев.

В 19.30 ч., пред зала „Сливен" ще са празничните илюминации с фойерверки и лазерно шоу.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама