Адвокатът на Йоан Матев: На този етап събраните доказателства са неубедителни

12:13, 02 мар 17 25 206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На този етап събраните доказателства срещу Йоан Матев са неубедителни. Това заяви пред журналисти единият от двамата адвокати на момчето - Станислав Гюров, предаде репортер на БГНЕС.

„Съдът се произнася, ние се съобразяваме с неговото становище. Обоснованото предположение, което и първостепенният съд и този считат, че е на лице, с оглед съдебната практика в тази насока е, че доказателствата следва да бъдат не с толкова голям интензитет, не толкова силни, за да докажат едно обвинение, за да се внесе обвинителен акт. Но, те са достатъчни, за да обосноват това предположение, което на този етап от делото, е достатъчно”, посочи Гюров.

„Всички доказателства, за мен, водят само и единствено за местонахождението, за движението на един младеж. Съучениците говорят относно движението на един младеж, дали това е Йоан или не е Йоан. На този етап събраните доказателства са неубедителни. Може да са достатъчни, за да бъде задържан, но да бъде внесен обвинителен акт или да бъде признат за виновен, не са достатъчни. Следва да се извършат още много действия, които да докажат авторство на деянието, а не местонахождение в близост”, заяви адвокат Гюров.

Според него показанията на брата на Йоан - Марсел тепърва ще подлежат на разглеждане и обсъждане. „Моите съмнения са, че едно такова твърдение от негова страна не е било чрез способите на НПК или на разпит пред съдия, за да бъде потвърдено. Това внася едни съмнения у нас. НПК предвижда при такива особени ситуации, когато един свидетел навежда изключително важни факти и обстоятелства за разкриване на обективната истина, да се санира по един законов начин и да се пристъпи към разпит пред съдия. Такова нещо не е направено. Това внася съмнения у нас, доколкото има и роднинска обвързаност между свидетеля и обвиняемия. Има и съмнения до колко е спазена процедурата. Опитвам се да си обясня само защо е ползван този подход. Когато постъпят нови факти и обстоятелства ще сме в позиция да обжалваме”, заяви Гюров.

Чисто юридически и като лично отношение съм длъжен да направя всичко възможно и да спазвам закона при защитата в целия обем. Човешки по-скоро вярвам на Йоан, призна защитникът му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама