Апелативните съдии оставиха Йоан Матев в ареста

11:23, 02 мар 17 25 214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийски апелативен съд остави в ареста Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги в Борисовата градина, предаде БГНЕС.

В съдебната зала Матев заяви пред съда, че той е невинен и поиска по-лека мярка за неотклонение.

19-годишният Йоан Матев беше задържан за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г. Към момента на убийството Матев е бил ученик на 17 години.

Единият от двамата адвокати на Йоан Матев - Станислав Гюров заяви днес, че няма категорични доказателства, че Йоан е извършителят на убийството. Гюров запита дали е достатъчно доказателство това, че заподозреният е бил близо до мястото на извършване на убийството за това, че той е извършителят. Адвокатът запита още защо при първоначалния оглед на местопрестъплението, органите на реда не са открили ножът, който бе открит едва преди дни, захвърлен в шахта. Гюров попита още и дали е доказано, че с този нож е извършено убийството и дали по него се намират следи, за да се направи извод, че с него е боравено от обвиняемия.

Защитата изтъкна пред съда, че липсват първоначални правонарушителни прояви в миналото от страна на Йоан. Както и, че е известно местонахождението и навиците му. С оглед на това адвокат Станислав Гюров пожела съдът да постанови по-лена мярка за неотклонение.

Прокурорът, обаче заяви, че жалбата на защитата за по-лека мярка е неоснователна и следва да се остави без уважение. Прокурорът отново потвърди, че съученици на Йоан са го разпознали на видеозаписите от камерите, както и, че братът на Йоан - Марсел Матев е дал показания, в които е разказал за това, което Йоан му споделил.

От своя страна Йоан Матев каза пред съда: „Аз съм невинен, нищо не съм извършил”. Според него това, което се пишело по медиите, било пълни лъжи. „Това, че съм пуснал брада и съм тренирал, не значи нищо, аз съм спортист. Ако бях извършил такова нещо, щях да съм заминал”, каза още обвиняемият, след което поиска по-лека мярка за неотклонение от съда.

Съдията, обаче заяви, че с оглед на събраните доказателства, има обосновани предположения, че Йоан може да бъде извършителят. Съдията наблегна и на факта, че Йоан е бил разпознат от съученици, треньори и трениращи, откритият нож, показанията на брат му и засеченият телефон на обвиняемия в района на Борисовата градина. Заради, което и Софийски апелативен съд реши да остави Йоан Матев в ареста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама