Медицина, Психология и ИТ-специалностите най-желани сред пловдивските кандидат-студенти

11:06, 02 мар 17 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Медицина, Психология и Ит-специалностите са сред най-желаните специалности от учениците в 11 и 12 клас на пловдивските гимназии. Това стана ясно след провелият се за втора поредна година "Ден на професиите", организиран от трите пловдивски Ротаракт клуба.

По време на специализиран ден наложени в своите сфери лектори представиха различни специалности като медицина, психология, право, информационни технологии, инженерни науки и Филология.  Над 200 ученици успяха да научат от първа ръка информация за обучението в български и чуждестранни университети, възможността за развитие след завършване на избраната специалност и как биха могли по-лесно да се адаптират на пазара на труда след завършване на университетското си образование.

"Засиленият интерес към организираният от нас Ден на професиите и присъствието на толкова ученици е доказателство, че гимназистите се интересуват от своето бъдеще и изборът с каква специалност да продължат своето кариерно развитие силно ги интересува.", споделят от организаторите.

Сред най-често задаваните въпроси към лекторите бяха за това как да изберат подходящия университет за желаната специалност, какво е обучението в самите университети, а също така и къде биха могли да се реализират сред завършването си.

Интерес учениците проявиха и към специалности като биоинженерството, Game design и други.

"Ден на професиите" е проект на трите пловдивски Ротаракт клуба, който ще се осъществи и на национално ниво в градовете София и Бургас с цел запознаване на кандидат-студентите с възможностите, в които те могат да се развиват след като завършат средно образование.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама