Джокович взе реванш от Дел Потро в епичен сблъсък в Акапулко

10:16, 02 мар 17 / Спорт 25 210 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В епичен осминафинал световният номер 2 се наложи на Хуан Мартин Дел Потро от Аржентина с 4-6, 6-4, 6-4 в мач продължил 2 часа и 38 минути. Така сърбинът взе частичен реванш от своя съперник, който го победи на старта на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през изминалата година.

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от сериите „ATP 500” в Акапулко с награден фонд 1 633 690 долара.

Очаквано сблъсъкът в Акапулко предложи на зрителите вълнуващ тенис, здрава битка и много обрати. Първият сет започна равностойно, като в петия гейм Дел Потро успя да пробие първи, повеждайки с 3-2. Последва бърз рибрейк от страна на Джокович, който изравни. Аржентинецът обаче отново успя да спечели подаването на съперника си и в крайна сметка да затвори първия сет с 6-4,

Втората част отново бе много оспорвана, като този път поставеният под номер 1 в схемата сърбин проби пръв и поведе с 4-2. Дел Потро върна пробива в деветия гейм, но след това отново позволи да бъде пробит и в крайна сметка Джокович възстанови равенството в сетовете след 6-4.

Ожесточената битка между двамата тенисисти продължи и в решаващата трета част. Аржентинецът поведе с пробив при 4-3, но водачът в схемата изравни веднага. Последва категоричен сервис гейм за Джокович, спечелен на нула и преднина от 5-4 за сърбина. В оказалия се последен десети гейм Новак получи два мачбола и при втория от тях успя да сломи съпротивата на Дел Потро.

На четвъртфиналите световният номер 2 ще срещне австралиеца Ник Кирьос, който победи американеца Доналд Йънг с 6-2, 6-4.

В друг мач от осминафиналите в Акапулко Рафаел Надал също записа победа. Финалистът от Аустрелиън Оупън се наложи с 6-1, 6-1 над 38-ия в света Паоло Роренци от Италия. Следващият съперник на Надал ще бъде младият японец Йошихито Нишиока, който надделя на Джордан Томсън от Австралия с 6-4, 3-6, 6-0.

Ето и още резултати от турнира в Акапулко:

Сам Куери – Давид Гофен 6-2, 6-3

Марин Чилич – Борна Чорич 6-3, 2-6, 6-3

Доминик Тийм – Адриан Манарино 7-5, 6-3

Стив Джонсън – Ернесто Ескобедо 7-6(5), 6-3.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама