Известен очен хирург ще консултира пациенти в МБАЛ „Св.София“

09:00, 02 мар 17 25 781 Шрифт:
Автор:

Пациенти от цялата страна с различни заболявания на ретината ще могат да се консултират със световноизвестния очен хирургпроф.д-р Анастасиос Николакопулос в болница „Света София“ в  столицата в началото на следващата седмица, съобщиха от пресофиса на болничното заведение.

Признатият по цял свят очен хирург проф.д-р Анастасиос Николакопулос ще консултира пациенти в МБАЛ „Света София” на 6-7 март т.г., като желаещите да се запишат за консултация при него, трябва да се обадят предварително на телефон: 02/818 46 23.

Десетки пациенти от София и страната вече са пожелали консултация с проф. д-р Николакопулос, защото неговото професионално мнение е търсено от пациенти с отлепване на ретината, с очни усложнения от диабет, при заболявания на макулата и др..

Проф. д-р Анастасиос Николакопулос  е известен като първия очен хирург в света, който е извършил за пръви път на живо 3D  операция на ретината през 2012 г. в Букурещ.

3D е най-новият метод за операция на заден очен сигмент (стъкловидно тяло и ретина). При него хирургът използва 3D очила, с които се визуализира на екран уголемения образ на структурите,които се оперират. Така директно, наблюдавайки екрана, хирургът оперира.

Методът позволява безупречна прецизност и увеличение на хирургичното поле в пъти над  стандартния метод с микроскоп.Предстои въвеждането на този 3D метод и в България. Внедряването на технологията е съвместен проект на МБАЛ „Света София” и световноизвестния очен хирург проф. д-р Анастасиос Николакопулос.

Проф. д-р Анастасиос Николакопулос завежда офталмологичното отделение в болница „Папаниколау“ в Солун,Гърция.

Ръководител е на екипа за микрохирургия на ретината в Солун.Участник е в много операции на ретината „на живо” по цял свят. Ръководител е на курса по 3D хирургия на ретината на най-престижния симпозиум по заболявания на ретината EURETINA е  президент е на MEDDITERETINA.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама