Ахмeти: Да намерим най-доброто решение за страната

08:47, 02 мар 17 / Свят 25 208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общата декларация на албанските партии /Албанската платформа, бел.ред./ в нито една точка не застрашава цялостта на страната. Това съобщиха от БГНЕС. Никъде в нея не става въпрос за федерализация или за подялба, написа в собствения си профил във Фейсбук Ахмети.

"Не трябва да превръщаме тази системна криза в междуетнически сблъсък между албанците и македонците", пише още лидерът на ДСИ и призова гражданите да запазят "хладнокръвие и да не попадат в капана на предварително изготвен сценарий".

"Става въпрос за политически проблем, в който политическите партии и институции трябва да намерят възможно най-доброто решение за гражданите", пише още Али Ахмети.

БГНЕС припомня, че вчера македонският президент Георге Иванов отказа да връчи мандат за съставяне на кабинет поради опасността в страната да се изпълнява чужда /албанска, бел.ред./ платформа, която застрашава цялостта и суверенитета на Република Македония.

"Албанската платформа", която бе изготвена с помощта на албанския премиер Еди Рама в Тирана и бе подписана от трите албански формация в Македония - ДСИ на Али Ахмети, Албанският алианс на Зиядин Села и Движението "Беса" на Билал Касами, предвижда промени на Конституцията и държавните символи, включително и въвеждането на албанския език като официален на цялата територия на Република Македония. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама