САЩ надали ще успее да събере достатъчно средства за строежа на стена по границата с Мексико

02:47, 02 мар 17 / Свят 25 158 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обещанието на американския президент Доналд Тръмп да използва съществуващите финансови средства за незабавното изграждане на стена по границата между САЩ и Мексико може да се окаже не толкова изпълнимо. Това сочи документация, видяна от "Ройтерс". Съобщиха от БГНЕС.

Светкавичното начало на строителството трябваше да бъде финансирано със "съществуващи фондове и ресурси" на Департамента за вътрешна сигурност на САЩ. Към момента, обаче става ясно, че Департамента може да пренасочи само 20 млн. долара към проекта за стената, възлизащ на десетки милиарди.

Тази сума ще стигне само за покриването на шепа договори за прототипи на стената, но не достатъчно, за да започне конструкцията на действителна бариера. Това означава, че за да се задвижи строежа, Белият дом ще трябва да убеди Конгреса да отпусне необходимите средства.

Според интернет доклад, за който "Ройтерс" са съобщавали и преди, цялостното изграждане на стената с Мексико ще струва общо 21 млрд. долара или 9,3 милиона долара на миля за ограда и 17,8 милиона долара за на миля стена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама