Вокална група „Божур” в Търговище празнува юбилей

16:18, 01 мар 17 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител на Търговище Валери Симеонов, кметът д-р Дарин Димитров и секретарят на Общината Христалина Халачева поздравиха юбилярите от вокално-инструментален състав „Божур” към Пенсионерски клуб „Стефан Караджа” по повод 10-я рожден ден на формацията.

 

Снимка: Областна администрация Търговище

„Десет години не са нито малко, нито много, но безспорно са една трайна следа в историята на нашия град. През тези години, Вие ни дарявахте радост, топлина, усмивки и добро настроение. Пожелавам Ви още дълги години да радвате не само търговищката общественост, но и хората от цяла България. Вашите изпълнения ни дават основание да вярваме, че за таланта няма възраст. Бъдете все така дръзновени, заредени с енергия и любов към песента!” – каза в речта си областният управител Валери Симеонов.

 „Вие сте от този тип творци, които изцяло сте отдадени на музикалното изкуство. С неговите  средства и възможности изразявате мислите и въжделенията на своето поколение, маркирате жалоните на авторското си присъствие, което непрестанно обогатявате, водени от богатия си житейски опит, в търсене на разнообразни творчески посоки. Тези търсения носят наградите и отличията, на които заслужено се радвате. Пожелавам Ви да продължавате все така успешно в годините напред, претворявайки ги в слово и песен, радвайки се на добра компания и много аплодисменти.”, поздрави и кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров.

Официалните гости се включиха в честването на годишнината, която беше отбелязана с празничен концерт. Домакините пресъздадоха за своите гости обичай за Баба Марта, закичиха ги с мартеници и почерпиха за празника си.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама