Мартеница за „Гинес“ разпънаха в Айтос

16:10, 01 мар 17 25 581 Шрифт:
Автор:

Дълга 7 километра мартеница беше разпъната днес по обед в Айтос. Червено-белите конци бяха опънати на няколко ката от единия край на централния площад до другия. Събитието бе осъществено от ученици от местното СУ „Никола Вапцаров“ с ръководител Нели Маринова.

 
Снимки: Topnovini.bg

В изработката на мартенския символ са се включили ученици от пети до осми клас. Около един месец време е трябвало на децата, за да изплетат гигантската мартеница. За целта са използвали дори домашен миксер, сподели една от участничките пред репортер на Topnovini.bg.

Кметът на местната община Васил Едрев е дал идея на учителката да кандидатстват за книгата на рекордите „Гинес“. Едва ли някой някъде е правил по-дълга мартеница, аргументирал се той.

Въпреки че за около час движението на пешеходците по централната алея бе затруднено и някои се оплитаха в конците, опитвайки да преминат през тях, сърдити нямаше. Минувачите приемаха с усмивка идеята на учениците и споделяха вярата си, че това е за здраве и късмет на града и неговите жители.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама