Вердаско надви Агут в тежък испански сблъсък

16:06, 01 мар 17 / Свят 25 216 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фернандо Вердаско победи Роберто Баутиста-Агут в тежък испански дуел с 6-4, 3-6, 7-5 във втория кръг на силния тенис турнир в Дубай. Битката между двамата продължи близо 180 минути игра на корта и предложи на зрителите по трибуните много зрелищен и атрактивен тенис.

Още в началото на срещата двамата испанци играха изключително равностойно и агресивно. Вердаско успя да пробие своя опонент в средата на сета, като номер 35 в световната схема успя да задържи преднината си от един пробив, с което и затвори с 6-4 първата част за 49 минути игра на корта.

Поставеният под номер шест в схемата на турнира Баутиста-Агут започна много по-уверено втория сет, като успя да пробие подаването на Вердаско при 3-2 и поведе след спечелването и на своето подаване с 5-2. Агут продължи да поддържа високо темпо на игра, като затвори сета с 6-3, с което изравни и резултата на 1-1 сета в двубоя.

Третата и решаваща част на срещата бе най-оспорвана, като Вердаско първи достигна до брейк, с което и поведе с 4-1. Агут от своя страна показа здрава психика и успя да върне пробива и да изравни за 4-4. Отново в най-кулминационния момент Вердаско се възползва от грешка на своя опонент и така успя да спечели драматичния сблъсък в третия сет със 7-5, както и срещата.

Така на четвъртфинала Фернандо Вердаско ще чака победителя от срещата между Гаел Монфис и Даниел Евънс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама