Кметът на Тополовград се оттегля от изборната листа в Бургас

16:02, 01 мар 17 / Политика 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Тополовград и кандидат за народен представител в листите на Нова Република в областите Хасково и Бургас Божин Божинов е подал заявление в Районните избирателни комисии за заличаване на името му от листите. Това съобщиха от пресцентъра на формацията. Божинов е решил да се оттегли от изборната надпревара заради публични реакции по повод негови изказвания в медиите преди 3 години.

През 2014 г. Божинов замина за Крим като доброволец от организацията "Православна зора" с лидер бившият депутат от "Атака" Павел Чернев. Двамата бяха част от група българи, които отиваха да "подпомагат борбата срещу насилието и агресията в Украйна". Тогава Божинов обясни решението си да замине с голямата си любов към Русия.

„Подадох се на емоция и отидох в Крим, за да предложа убежище на българите там“, коментира сега Божинов. Кметът на Тополовград уточни, че никога не е бил доброволец, нито е участвал във военни действия, каквито заглавия са се появили в някои медии.

„Реших, че това недоразумение може да попречи на каузата на Нова Република. Никога не съм имал амбиции да ставам депутат, вярвам в каузата на дясното“ – оправда се още Божин Божинов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама