Станка Златева, кмет и министри дадоха начало на строителството на новата залата по борба в Сливен

15:38, 01 мар 17 / Спорт 25 708 Шрифт:
Автор:

Начало на строителството на залата по борба на Станка Златева бе дадено днес в града под Сините камъни с първа копка.

На връх рождения си ден най-титулуваната ни спортистка сбъдна отдавна очакваната си мечта. 

На церемонията днес присъстваха министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева, бившият спортен министър Красен Кралев, кметът Стефан Радев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, шесткратният олимпийски шампион по борба Валентин Йорданов, представители на местната власт, на БФ по борба, треньори, спортисти и деятели.


След решение на ОбС - Сливен изтъкнатата спортистка получи безвъзмездно от общината терен за строителство на спортното съоръжение, което ще се намира южно от спортна зала „Васил Левски”. Теренът в парк „Юнак” е в рамките на 1.250 дка. Залата ще е едноетажна с височина до 7 метра, с възможности за търговска дейност и за паркиране. В първия етап от изграждането й ще разполага с два тепиха, две съблекални и офис.

Снимка: Topnovini.bg

За залата Министерството на младежта и спорта отпусна за построяване 631 хил. лв., припомни Златева. Общината няма финансов ангажимент към новото строителство.


„Надявам се като завършим първата, да има продължение по проекта и да реализираме  втория етап”, каза Златева. Тя сподели, че в Спортен клуб по борба „Станка Златева" тренират  около 12 състезатели, от 3 до 7 клас. Амбицията е за следващата година да осъществи прием в спортно училище „Димитър Рохов” в Сливен.

Снимки: Topnovini.bg


За личния си празник златното момиче на българския спорт получи поздравления от всички гости, а кметът й благодари, че избра да остане в Сливен и да се развива като треньор и мениджър.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама