Викторина под надслов „Историята помни, ние няма да забравим“ ще се проведе в ДГ „Смехорани“ в Шумен

15:08, 01 мар 17 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Викторина, посветена на Деня на Освобождението под надслов „Историята помни, ние няма да забравим“, организират ДГ „Смехорани“ и Второ основно училище „Д-р Петър Берон“. Това съобщи Румяна Русева, директор на детска градина „Смехорани“.

Инициативата се провежда за втора година. В нея ще вземат участие деца от 4-та група от детската градина с ръководител г-жа Красимира Колева и 3-та група с ръководител г-жа Светлана Станкова.

Участниците ще бъдат разделени в два отбора – "Опълченците на Шипка" и " Самарско знаме". Състезателните отбори ще бъдат допълнени от ученици от трети клас на Базовото училище, с класен ръководител г-жа. Пепа Колева.

Викторината се състои от два кръга всеки с по 10 въпроса, които обхващат периода от Априлското въстание до Освободителна война. Малките участници ще отговарят на въпросите, а по-големите им съотборници ще допълват и доразвиват отговорите. С песни и стихове децата ще изразят преклонението към историята и любовта си към България,  допълват още организаторите.

Състезанието ще се проведе утре 2-ри март от 10 часа в детска градина „Смехорани“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама