Ремонтират с общински пари опасни улици от републиканската мрежа в Търговище

14:58, 01 мар 17 25 576 Шрифт:
Автор:

Спешно трябват пари за поддръжка на републиканската пътна мрежа, която преминава през град Търговище. това стана ясно на среща инициирана от кмета на общината с директора на Областното пътно управление Марчо Марчев. Участъците които трябва да се кърпят веднага са бул.”Ал. Стамболийски” през бул.”Митрополит Андрей”, ул. „Паисий” и ул. „Кюстенджа”, които са в изключително лошо състояние и създават рискове за безопасността на движението.  

Улиците са ангажимент на Агенция „Пътна инфраструктура”, а не на Община Търговище, която влага собствени средства в изкърпването на опасните дупки, подчертаха от пресцентъра на местната администрация.

"Миналата година в тези участъци, само за кърпежи, са похарчени над 25 000 лв. От тях едва 6000 лв. са отпуснати от държавата, а останалите са от общинския бюджет, който се натоварва с чужди отговорности.В момента цялото трасе от тази национална инфраструктура е в окаяно състояние и отново Община Търговище прави спешни и неотложни ремонти. " подчерта кметът д-р Димитров.

За основен ремонт на тези улици са нужни над 3 милиона лева, стана ясно на срещата. На нея се взе решение Община Търговище да изпрати аргументирано искане за отпускане на средства за ремонти до АПИ. През миналата година отново е изпратено такова искане, припомни кметът д-р Димитров и изрази надежда, че държавата ще вземе мерки за належащите ремонти на инфраструктурата си в рамките на града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама