Бум на разпространението на дрога в Добрич

14:52, 01 мар 17 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рязко увеличение на престъпленията, свързани с наркотични вещества, отчита Областната дирекция на МВР. Това е посочено в доклада на директора Николай Спасов, който той е представил на проведения отчет-анализа на дирекцията за миналата година. На него са присъствали като гости зам.-директорът на ГД „Национална полиция“ старши комисар Тодор Гребенаров, председателят на Окръжна прокуратура Пламен Николов и директорът на ТДАНС Георги Георгиев.

Според доклада, през 2016 г. са извършени по-малко престъпления от 2015 г., като разкритите през миналата година са повече от предходната. Извършено е едно убийство и 3 опита за убийство, които са разкрити. Регистрирани са общо 5 изнасилвания, 4 от които са разкрити, а работата по едно е прекратена. Извършени са 9 блудства, 5 от които са разкрити. Няма регистрирани отвличания през миналата година. Разкритите през 2016 г. кражби са 33%, а през 2015 г. са били 22%. Половината от извършените грабежи са разкрити, като преобладават уличните, с пострадали самотно движещи се жени през тъмната част на денонощието. Посегателствата спрямо МПС бележат повишение през 2016г. спрямо 2015 г. Установените извършители на икономически престъпления през 2016 г. са 111. През миналата година е разкрит банков обир, извършен през 2015г., задържана е престъпна група, занимаваща се с отглеждане и разпространение на наркотични вещества.

През летния сезон на 2016 г. не са допуснати сериозни тежки престъпления в курортните селища и комплекси на територията на област Добрич. Извършени са множество съвместни проверки с НАП Добрич на търговски обекти по Черноморието, като са констатирани нарушения при сключване на трудови договори и Закона за авторското право и сходните му права.

По време на провеждането на изборите за президент на Република България през 2016 г. бяха гарантирани сигурността и обществения ред.

В доклада се посочва още, че за миналата година не се констатира увеличение на миграционния натиск. Има ръст на тежките пътно транспортни произшествия, както и на кражбите на вещи и части от автомобили в град Добрич. Увеличение има и на случаите на разпространение на акцизни стоки и злоупотребите с финансови средства от фондове на ЕС и други.

 Старши комисар Тодор Гребенаров отчете положителната тенденция на подобряване на резултатите в цялостната дейност на ОДМВР Добрич през 2016 г., като  усилията трябва да са насочени към осигуряване на ред и стабилност през 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама