Общините в Плевенска област ще изготвят стратегии за личностното развитие на деца и ученици

14:41, 01 мар 17 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинските администрации в Плевенска област трябва да изготвят стратегии за личностното развитие на децата и учениците. Решението беше взето на провелото се днес заседание  на областния съвет за развитие. На срещата, председателствана от областния управител на Плевен Марио Тодоров, присъстваха представители на Регионалното управление на образованието, на единадесетте общини от област Плевен, на общинските съвети и браншовите работодателски организации на територията на областта. 

Участниците бяха единодушни, че общинските съвети по места трябва да приемат годишни планове на дейностите за подкрепа на личностното развитие.

На заседанието беше приета и областна стратегия, която е ориентирана към реализиране на политики и мерки, осигуряващи правото на достъп до качествено образование, удовлетворяване на образователните потребности и развитието на способностите на всяко дете и ученик. 

По последни  данни на дирекция "Социално подпомагане" 225 семейства в област Плевен са останали  без детски надбавки за месец, като санкция за направени повече от пет неизвинени отсъствия в училище на децата им.

За миналата година по същата причина са били спрени парите на над 1330 семейства от областта.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама