Кметът на "Младост" уволни главния архитект на столичния район

13:27, 01 мар 17 25 655 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

 Главният архитект на район "Младост" Весела Тасева е уволнена, съобщи на пресконференция кметът Десислава Иванчева. Повод за освобождаването на Тасева е станало разрешителното за строежа на мега проекта "Гранд каньон", което архитектката издала под натиск от главния архитект на Столична община Здравко Здравков и то без знанието на Иванчева.

Проектът на турската компания "Гаранти Коза" предвижда небостъргач с височина 133 метра, хотел, мол, жилищни сгради, подземен гараж. Парцелът, на който ще се намира "Гранд Каньон" е в "Младост" 3, на мястото на магазин "Нова Деница".

Днес граждани на квартала, които бяха заедно с кмета на пресконференцията, се оплакаха, че ако мега проектът стане факт, "Младост" ще нарасне с една четвърт, а трафикът, който ще генерира, ще е огромен.

"Проектът не е лош, но мястото му не е в центъра на "Младост", коментира Иванчева и допълни, че Здравко Здравков прехвърля "горещите картофи" към администрацията на "Младост". Десислава Иванчева беше категорична, че не иска това да се случва, както и да бъде привиквана в общински комисии и подлагана на "другарски съд".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама