Кметът на "Младост" настоява за корекция на грешките в подписката за референдум

12:34, 01 мар 17 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на район "Младост" Десислава Иванчева настоява Столичният общински съвет да изпрати в официално писмо становището си за провеждане на референдум в района.

"Предупреждавам СОС да се самосезират. Референдумът трябва да се осъществи. Нека от СОС писмено ни кажат позицията си, а не през медиите", заяви на пресконференция Иванчева и допълни, че в "Младост" настояват да имат право да преразгледат некоректните данни от подписката. 

Припомням, че от СОС разпространиха справка от проверката на ГРАО на подписката за референдум в "Младост", според която тя съдържа много неверни данни и не събира необходимите гласове за референдум. 

"Не сме съгласи, че отпадат 35% от гласовете в подписката", настоя кметът Иванчева.  

Кметът на "Младост" изрази недоволство от главния архитект на София Здравко Здравков, който според нея прехвърля "горещия картоф" със строежа на "Гранд каньон" в центъра на квартала, както и на всички сгради над 5 етажа към районната администрация. 

"Ако главният архитект се чувства несигурен в знанията си и пита непрекъснато нашите архитекти дали проектът от 30 етажа е добър, нека си остави книжката и напусне. Не може да прехвърля правата към нас за разрешителните за строеж на сгради над 6-7 етажа." 

Иванчева настоя и Столична община да прецизира бюджета на района. 

Очаквайте подробности 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама