Нови Искър без ток заради нагла кражба на трансформаторно масло

12:27, 01 мар 17 25 600 Шрифт:
Автор:

Хиляди хора от град Нови Искър, който е част от Столична община, останаха без ток тази сутрин, след като неизвестни лица са източили трансформаторното масло от работещо съоръжение, собственост на фирма „ЧЕЗ Разпределение България“, съобщиха днес от фирмата-доставчик на ток в Западна България.

След като полицаи от СДВР са извършили днес преди обед оглед на мястото на кражбата, “ЧЕЗ Разпределение“ са започнали веднага работа по подмяната на повреденотоенергосъоръжение. 

Когато трансформаторното масло се източи, подобно съоръжение аварира и трябва да се подмени, като за подмяната на трансформатора в град Нови Искър от ЧЕЗ ще бъдатпринудени да инвестират сумата от почти 25 000 лв.

“Това са средства, които при други обстоятелства биха могли да бъдат инвестирани в подобряване на ел.мрежата и на предоставяните услуги”, допълват от компанията. 

През миналата 2016 г. заради различни по своя характер кражби от съоръжения, собственост на ЧЕЗ, спокойствието на хората в различни части на Столична община е билонарушено 191 пъти, а общо 336 000 клиенти на енергийния доставчик са били без ток за общото време от 475 часа, уточниха от енергийното дружество.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама