Малайзия ще предаде тялото на Ким Чен Нам на близките му

10:29, 01 мар 17 / Свят 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството на Малайзия потвърди намерението си да предаде тялото на починалия в Куала Лумпур Ким Чен Нам – брат на лидера на КНДР, на най-близките му роднини, съобщи японската агенция Киодо.

Във вторник в Куала Лумпур пристигна делегация от Пхенян, която желае да върне тялото на Ким в родината му и настоява задържаните по делото за убийството на Ким да бъдат освободени.

Киодо съобщава, че делегацията преговаря с малайзийските власти.

Ким Чен Нам почина на път за болница на 13 февруари, след като се почувства зле на международното летище в Куала Лумпур. Ким потърсил помощ от наземния персонал в терминала за заминаващи пътници и казал, че има силен световъртеж след като неизвестен човек го е напръскал с нещо по лицето и избягал.

Ден по-късно смъртта на Ким беше потвърдена от малайзийската полиция. У него имаше документи на друго име, но Южна Корея веднага обяви, че жертвата е брат на лидера на комунистическа Северна Корея. Обвинения за убийството ще бъдат повдигнати на индонезийка и виетнамка, задържани от малайзийските власти.

Десет дни след покушението беше обявено, че при аутопсията на Ким са открити следи от бойното отровно вещество VX, забранено от ООН през 1993. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама