Кънев: Нали не си мислите, че без Пеевски медиите и съдът ще са независими

22:44, 21 апр 16 / Политика 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хубаво е Делян Пеевски да се разкара от терена. Дай Боже, да се разкара в посока разпити в прокуратурата, а не безметежно харчене на няколко милиарда. Важно е тази огромна, обемиста фигура, която аз нарекох огромен параван, да се отмести, защото всички фиксираме вниманието си върху него.

Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев в предаването „Шоуто на Слави“ по бТВ, което днес бе с водещ Иво Сиромахов. Сценаристът на предаването попита тъмносиния лидер как оценява филма "Нямам нищо общо с Делян Пеевски", който е от създаделите на "Нямам нищо общо с Цветан Василев".

Кънев припомни думите на политически анализатор, който е попитал: „Ами, ако Пеевски беше красив и слаб?“. Според лидера на тъмносините ние се фиксираме върху него, виждаме огромното нагрухване на медийна власт, на влияние в съдебната система, на политическо влияние.

„Нали не си правим илюзията, че този човек като се махне, в България медиите ще станат свободни, а съдът и прокуратурата ще станат независими? Така беше и с Цветан Василев – той беше голямото зло. Тези хора трябва да бъдат разследвани и съдени“, убеден е Кънев.

Радан Кънев сподели, че се чувства зле заради последиците от решението за референдума, които бяха взети днес. Според новите правила референдумите по инициатива на граждани няма да се провеждат в един и същи ден с местни избори или такива за парламент и президент. По думите на Кънев ГЕРБ, ДПС и БСП са склонни да се коалират при необходимост, както се е случило и днес.

„Става дума за три решения – фалшивото задължително гласуване, рефеreндумите да бъдат извън изборния ден и абсудрното решение за отмяната на избирателен район „Чужбина“. Тези решения ще имат тежки последици върху развитието на страната. Има вече една пропаст между парламента и гражданите, които от парламентарната трибуна обичаме да наричаме избиратели“, убеден е лидерът на ДСБ.

Той припомни, че още от гласуването на второ  чете не конституционните промени през декември м.г. е станало ясно, че в този парламент няма опозиция. Тогава 204 гласа са били събрани да се подменят подписите на 180 депутати, които внесоха законопроекта.

„Днес се възпрепятстваха българските граждани да променят системата, а тогава – на малкото читави хора в съдебната власт да променят правосъдната система“, посочи Кънев.

Според него има много голяма опасност на българските граждани, живеещи извън пределите на България, да бъде забранено да гласуват на други места освен дипломатическите представителства. Тази битка щяла да продължи утре и другата седмица и Кънев се надява на поне малко вразумяване.

„Вместо да се борим за доверието на гражданите, ние задължаваме всички, които не гласуват, да ни имат доверие и да гласуват за нас“, обясни той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама