На официална церемония КРИБ отличи фирми от област Добрич (снимки)

20:15, 21 апр 16 25 812 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), съвместно с Областния управител и кметовете на общини Добрич, Генерал Тошево, Каварна и Шабла, за първа година официално връчиха приза „Социално отговорна компания-партньор на община за 2015 г. Отличията са определени от комисии, съставени от кметове, които по зададени от КРИБ критерии са посочили бизнес компаниите с най-голям социален принос за развитието на общините в региона през 2015 г.

Областният управител Детелина Николова поздрави КРИБ за инициативата, която откроява значимия принос на компании от областта в различни аспекти на корпоративната социална отговорност с фокус върху грижата за хората. Техните заслуги и постижения са в посока на: подобряване на инфраструктурата в областта; развитие на селското стопанство; новаторски решения в производството; инвестиции в човешки ресурс, материална база и капацитет; инвестиции в градска среда чрез публично-частно партньорство; спонсорство и благотворителност.

Министър Николина Ангелкова връчи една от специалните награди на КРИБ на "Албена" АД - най-големият работодател в Добричка област, като посочи приноса на дружеството за развитието на туристическия отрасъл в страната.

От община Добрич бяха номинирани и отличени "Ради бред", "Ен пи ай България", "Добруджа билдинг", "Рада" ЕАД, "Елмарк индъстри" и "Господинови строй маркет". Кметът Йордан Йорданов поздрави всички и им пожела още повече успехи. „Община Шабла бе номинирала "Елпром ЕМЗ", като кметът Мариян Жечев, сподели, че това е единствената по-голяма фирма на територията на морската община, но изрази готовност да помага на всеки, който иска да развива бизнес в Шабла.

Община Каварна представи две номинации, които бяха отличени - "AIS Geo Energy" и "Калиакра Уинд Пауър", а кметът Нина Ставрева сподели, че, благодарение на добрата съвместна работа, болницата в морската община разполага със съвременна техника, училищата също имат модерно оборудване и изрази надежда за добро сътрудничество и занапред.

Успех на бизнеса пожела и кметът на Генерал Тошево Валентин Николов. Добруджанското кметство бе номинирало "Ари.СС", ЕТ "Агрокомерс - Иван Павлов", "Белдас" ООД.

Областният управител Детелина Николова връчи грамотите на представителите на "Пътно строителство" АД, "Добруджански хляб" АД, "Изида" ООД, "Савимекс" и ЕТ "Давит - Джеват Бейтула".

Туристическата компания "Албена" АД получи една от специалните награди на КРИБ - Добрич. Отличието бе връчено лично от министъра на туризма Николина Ангелкова, която бе гост на церемонията на изпълнителния директор на "Албена тур" Матей Русев. В приветствието си Ангелкова отбеляза изключителния принос на "Албена" АД за туристическия продукт, който страната ни предлага. КРИБ отличи също "Орехите" от "Фермата" на "Белла България" и добричката фирма "Катина".

Официални гости на събитието бяха още зам.-председателят на КРИБ Димитър Димитров, представители на Българската агенция за инвестиции и Изпълнителната Агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, председатели на общински съвети, ръководители на регионални и общински структури, бизнесмени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама