През 2013 г. пак Маргарита Мунос била проблем за шефа на фонда за деца

19:53, 21 апр 16 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият директор на фонда за лечение на деца Павел Александров през 2013 г. пак е бил сключил договори с Маргарита Мунос, които не били изрядни. Това става ясно от резултатите от проверка на Инспектората на Министерство на здравеопазването във Фонда за лечение на деца в чужбина от 2013 г. Днес на специална пресконференция стана ясно, че фондът е плащал десеторно по-висок наем на Мунос за отсядане на деца и родители в нейни апартаменти във Франция.

Вероятно апартаментите се намират в Париж, тъй като договорите от преди 3 години, сключени с фонда са за временно ползване на жилища именно във френската столица.

Инспекцията показва, че с Мунос са сключени два договора през 2011г. и през 2013 г. Първият е за 60 евро на ден за едно лице, като на наемодателя са изплатени 83 602 лв.

Вторият договор е за срок от две години, за същата цена на наема, като по него са изплатени 50 695 лв. на Мунос. Договорът влиза в сила от 01.04.2013, а е сключен на 13.03.2013 г. Също така е извършено плащане на 18.03.2013 г. в размер на 10 444 лв., въпреки че договорът не е бил в сила и не е имало основание за това.

След изрично поискване от инспекторите на проверяващата комисия не са били представени документи за собственост на апартаментите – предмет на договорите, както и декларация от наемодателя за собственост на имотите, което съществува като клауза в договора от 17.05.2011 г. с Маргарита Мунос.

След като бива уволенен през 2013 г., по-късно Павел Александров отново е възстановен на длъжност и както стана ясно днес на пресконференцията на прокуратурата, отново сключва прекъснатите по-рано договори за наем на апартаменти с Маргарита Мунос.

Днес стана ясно, че Александров се е консултирал изключително само с трима експерти при 500 спешни случаи за лечение на деца. Те пък са препоръчвали лечението да стане в лечебни заведения, в които те работят. Оказва се, че подобно нарушение е констатирано и при инспекцията от 2013г.

Тя е установила, че д-р Румен Събов, външен експерт по специалност „дентална медицина“, е управител на "Био Дентина" ООД - в ликвидация. Предметът на дейност на фирмата е:

„Внос на медицински изделия, медицинска и дентална техника, софтуерни и хардуерни продукти, предназначени за медицината и денталната медицина, консумативи, биоинпланти и биопродукти с приложение в медицината и денталната медицина, търговия на едро с медицински изделия, медицинска и дентална техника, софтуерни и хардуерни продукти, предназначени за медицината и денталната медицина, консумативи, биоинпланти и биопродукти с приложение в медицината и денталната медицина, внедряване на модулни системи за обучение в денталната медицина и всички дейности, позволени от закона".

Това обаче е в нарушение с изискването външните експерти не могат да бъдат членове на контролни и управителни органи на производители, вносители и търговци на лекарствени продукти, медицински изделия и апаратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама