Пловдив и кипърският Пафос със съвместни прояви за Европейска столица на културата

18:42, 21 апр 16 / Култура 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на културата е готово да подкрепи съвместните прояви на Пловдив, който ще е Европейска столица на културата през 2019 г., и Пафос като Европейска столица на културата през 2017 г. Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов на среща с кмета на кипърския град Федон Федонос. Пафос и Пловдив вече имат активен диалог, допълни Рашидов.

От своя страна Федонос отправи покана към български творци да участват в програмата на Пафос за 2017 г. Десет минути преди пристигането на министър Рашидов в Пафос в кметството дойде новината от Брюксел, че днес е минал успешно последният мониторинг на Европейската комисия и тя одобрява подготовката на кипърския град за Европейска столица на културата.

Градът ще получи наградата "Мелина Меркури", която е в размер на 1 млн. евро. Кметът на Пафос съобщи тази новина първо на българския министър на културата. Федонос съобщи още, че българи, които живеят в Пафос, както и децата от българското училище в града, са поканени да участват активно в културните прояви през 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама