Набират варненски отбори за участие в „Евроскола“

18:28, 21 апр 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До 12 ч. на 5 май се набират участници в регионалното състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Варна и Бургас, организирано от Информационното бюро на Европейския парламент в България. Състезанието ще се състои в Бургас на 28 май. Отборите, класирани на първите места, ще получат дати за участие за своите училища в програмата „Евроскола“ във френския град Страсбург през 2016 г.

В състезанието могат да участват отбори от ученици на възраст 16—18 години от училища, които не са спечелили участие в програмата „Евроскола“ в Страсбург през 2014, 2015 или 2016 г. Отборите трябва да се състоят от 5-има ученици, ръководени от един учител. Преподавателите не могат да участват в самото състезание и да се намесват в подготовката и представянето на учениците си по време на състезанието.

Информационното бюро на Европейския парламент в България възстановява транспортните разходи до Бургас и обратно на учениците от други населени места.

Въпросите в състезанието ще бъдат по текущи теми от национален и европейски интерес. Сред тях са структурата и организацията на ЕП, бежанската криза, единният цифров пазар, правата на човека и наградата „Сахаров“, Споразумението на свободна търговия и инвестиции между ЕС и САЩ, тероризмът и др.

Доброто владеене на един от трите работни европейски езици – английски, френски или немски – е измежду главните условия за участието на училищата в програма „Евроскола“ и ще се проверява по време на състезанието.

Заявките за участие се изпращат на адрес: [email protected]. Едновременно със заявката трябва да бъдат изпратени имената на участниците в конкретния отбор и на придружаващия ги преподавател.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама