Фондът одобри лечението на 13 деца в чужбина

18:04, 21 апр 16 / Политика 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Документите на 13 деца са били разгледани и одобрени на днешното заседание на Фонда за лечение на деца. Новият директор проф. Владимир Пилософ обясни, че са останали още толкова документи, които ще бъдат разгледани другата седмица.„Ще направим всичко възможно децата, които имат нужда от лечение, да отидат, където трябва”, гарантира той.

Новият изпълнителен директор призна обаче, че има сериозни технически затруднения в работата. Първото техническо препятствия е, че липсва персонал – от 15 души той разполага единствено с трима. „За останалите не коментирам къде са и какво става”, каза той. По тази причина от днес във фонда има хора от Министерството на здравеопазването – юристи, счетоводители и др., които помагат за работата. Пилософ отказа да коментира бившия шеф и хората, които работят във фонда.

Другият проблем е, че няма интернет. Пилософ обясни, че органите, които провеждат следствените действия, са заключили помещенията, които е ползвал фондът.

Председателят на Обществения съвет на фонда Ева Жечева заяви, че е удовлетворена от заседанието. Разгледани са приоритетните случаи на деца, които се нуждаят от лечение в по-кратки и близки срокове. Уточнено беше обаче, че не се касае за спешни случаи. „Спешност означава „в момента ми е зле, умирам, трябва да ми се окаже помощ”, поясни новият директор. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама