Бебе Дилян заминава за операция в Германия

18:02, 21 апр 16 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бебе Дилян заради което няколко десетки родители протестираха по време на първото заседание на фонда за лечение на деца в чужбина с новото ръководство, ще замине за Германия. Това стана ясно след срещата между майката на детето и новия директор на фонда Владимир Пилософ. Стана ясно, че решението за пътуването е взето още преди смяната на директора Павел Александров, който вчера заедно със седем служители беше арестуван при акция на ГДБТП.

Преди оперативното лечение в Германия детето трябва да премине химиотерапия. Тя е необходима, за да се намали рискът по време на операцията, а също и туморът да намали размера си, за да може след това изцяло да бъде премахнат. Оказа се обаче, че на детето е проведен само единият курс химиотерапия. Другият е трябвало да започне този понеделник, но не е.

"Лечението на бебето се е забавило само 3 дни, което не е фатално", отбеляза Пилософ. „Всичко ще го гледаме от А до Я. Имаме определени точни идеи, които трябва да обсъдим“, каза той относно недоволството на родителите от тромавата система на Фонда.

Общественият съвет призна, че нямат много добра комуникация с родителите, поради което в бъдеще си поставят за цел това да се промени.

Майката на Дилян попита новото ръководство дали са отворени към промени в процедурите, тъй като доста дълго време се изчакват експертните становища. Директорът на фонда поясни, че е отворен към всичко, което би било полезно.

Протестиращите пред сградата пък обявиха, че са недоволни от тромавата система на фонда, която бави с месеци лечението на деца в чужбина. Новият директор проф. Владимир Пилософ се срещна с майките на болни деца след заседанието на Обществения съвет на организацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама